Na východe sa bude variť máčanka. Podujatie spája zábavu a charitu

04.05.2017 Snina

Belá nad Cirochou 4. mája (TASR) – Máčanka ponúkne aj v tomto roku v Belej nad Cirochou v Sninskom okrese dávku adrenalínu v podobe off-roadu a drevorubačskej súťaže. Milovníci gastronómie si zmerajú sily vo varení najlepšej mačanky, ktorá patrí medzi typické jedlá východniarov. TASR o tom informoval jeden z organizátorov Michal Demjan.

Podujatie, ktoré sa uskutoční už tento víkend (5. – 7. 5.), je zamerané na prezentáciu a spájanie záujmových komunít. Okrem zábavy má aj charitatívny rozmer. Návštevníci budú môcť počas troch dní prispieť na liečbu trojročného Filipka z Belej nad Cirochou. Vyzbierané financie poputujú na kúpu špeciálneho vozíka. Charitatívnu časť akcie organizátorom pomáha realizovať medailista z paralympijských hier 2016 v Riu de Janeiro v disciplíne boccia Samuel Andrejčík.

Pre účastníkov podujatia je areál prístupný už od piatka. Oficiálna časť sa začne v sobotu, kedy je naplánovaná aj spanilá jazda. V exhibícii sa návštevníkom predstavia počas dvoch dní známe osobnosti ako Marián Čekovský, Barbora Rakovská či Filip Polc. Organizátori pripravili počas víkendu aj zaujímavý kultúrny program. Viac informácií nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke www.macanka.sk.
 

Vyberte región